Urmakare

Lång erfarenhet

Hos Umeå Ur & Guld jobbar utbildade urmakare med lång erfarenhet av service och reparationer. Oavsett om det rör sig om väggklockor eller armbandsur kan vi serva och restaurera dessa om och när behovet skulle uppstå. Du kan känna dig lugn och trygg i att lämna din favoritklocka i våra händer medan vi tar hand om både små och stora reparationer, samt ser över små och stora detaljer.

Vi är en del av Stjärnurmakarna, som är en rikstäckande butikskedja med lång historik av klockor, smycken och urmakeri. När du ska köpa en klocka finns vi med dig under hela din resa, från första intresse tills du har klockan i handen eller på armen. Vi finns också med dig på resan i ditt ägande och erbjuder service, batteribyte, små reparationer eller omfattande klockrenoveringar. Vi använder bara reservdelar och batterier av högsta kvalitet.

Vi gör alltid en bedömning av vilken service som passar din klocka bäst och lämnar alltid kostnadsförslag som du får godkänna innan vi utför service. Därför vet du alltid på förhand vad kostnaden blir och du kan känna dig trygg med prisbilden och service du får av oss.

Vi lämnar alltid garanti på alla reparationer vi utför.

När du lämnar in din klocka för batteribyte hos oss byter vi naturligtvis batteri, men vi utför även ett trycktest och kontrollerar så att klockan är vattentät och uppfyller den standard som tillverkaren anger.

En översyn av klocka innebär att vi varsamt plockar isär klockan, ser över alla detaljer samt rengör och byter ut det som är slitet. En översyn kan göra underverk för klockans funktion!

Vid service kontrollerar vi och servar även urverket i klockan och kontrollerar så att klockan är tät. Vi kan även göra en så kallad täthetsservice där vi säkerställer att klockan är tät, samt att vi byter packningar. I samband med service rengör vi även boett och länkar.

Om armbandet till din klocka är slitet kan vi byta ut det utifrån ett stort utbud av band i olika material. Vi kan också korta ner antalet länkar i metallarmband så att din klocka alltid sitter som den ska på din arm.

Tillverkning smycken